SPACEBOUND.NL
Ruimtevaart en techniek nieuws - Space news

Welkom op Spacebound.nl 

We zitten nu in een spannende tijd waar de veranderingen razendsnel gaan en waar je duidelijk een modernisering van de ruimtevaartvloot ziet.

Duidelijk is ook dat Nasa het bijna niet kan bijbenen en flink op de hielen wordt gezeten door de commerciële partijen als Spacex en Bleu origin. Nasa zal nog wel de hoofdspeler zijn voor de zeer grote projecten als Artemis die in 2024 naar de maan wil gaan (ik durf daar nog wel een kratje bier op te verwedden of dat gehaald wordt). 

in de toekomst meer hierover.

Nogmaals het zijn mooie tijden en er gebeurd heel veel nu.

Houdt de site in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

Heeft u zelf ook interesse in een van deze onderwerpen stuur dan een mail naar Helpinghandalmere  @   gmail.com (alles aan elkaar a.u.b)

Laatste Ruimtevaart nieuws:

Spacex Starship SN10 staat al een poos klaar op het Lanceerplatform maar het weer in Texas is de laatste tijd een groot probleem geweest.

De 23 Februari is er weer een static fire gedaan daarbij heeft een van de 3 Raptor motoren niet goed gereageerd en word vervangen. als deze geplaatst is zal ook deze weer getest moeten worden door een static fire.

Deze motoren zijn van een compleet nieuw type en werken op methaan en zuurstof i.p.v. Kerosine en zuurstof, methaan is ook aan te maken met de grondstoffen die te vinden zijn op mars( meer info ) elke vlucht is dus ook een testvlucht.

Alle kaarten zien er nu goed uit dat de vlucht op 3-3-2021 doorgaat( Launch base Boca Chica Texas ) Video

 • sn9 en sn7
  sn9 en sn7
 • 2-2 SN9
  2-2 SN9

Het is druk deze maand richting Mars.

9-2 is de  de Hope Probe (al Amal) van de Verenigde Arabische in een Baan om Mars gekomen.

Volg de beelden via deze link 

--

De Chinese Tianwen-1 is nu in een baan om Mars en zal daar eind April of begin Mei een landing uitvoeren en een Rover plaatsen. 

De Mars Rover Perseverance is 18-Februari geland op Mars

De landing is geheel volgens plan gegaan bekijk de perseverance pagina voor alle info en de spectaculaire beelden van de landing.

 • perseverance mars2020-sky-crane
  perseverance mars2020-sky-crane


 

 • sn9 en SN10 3
  sn9 en SN10 3
 • brothers
  brothers

Was de laatste vlucht van Starship SN8 en SN9 nu een succes of niet?

Ondanks de crash op het einde was de vlucht een groot succes en is er veel geleerd over de vlucht eigenschappen van de nieuwe raket. 

De lancering naar 12.5km was niet op volle kracht uitgevoerd zodat deze langer duurde en er meer tijd was om data te vergaren uit de telemetrie.

uitspraak van Elon musk was : 

 “Well, technically it did land”, even with de pointy side up.

Belly flop animation  zoals het moet gaan.

Check de Nieuwe Spacex pagina met alles over de verschillende Rakketen en de missies

De Bellyflop is geslaagd uitgevoerd alleen liet een van de 3 motoren het op het einde afweten door druk problemen, de andere motoren probeerde dat te compenseren en werden daardoor overbelast. 

Dit is te zien aan de groene kleur van een van de motoren op het einde daar is het koper van de mantel letterlijk aan het opbranden waardoor er niet genoeg geremd kon worden.

Waarom wordt de Belly flop uitgevoerd??  vind deze info op de Spacex pagina.

Mooie hoge kwaliteit video van SN8  <--- Aanrader

 • sn8 green flame
  sn8 green flame

Meer updates zijn hier te vinden Space news


Tags:

Spacex

SN10

Perseverance

Launch dates

Spacebound

YT video

YT

Nasa